Μπάλες banoffee με σοκολάτα

Θέλεις να φτιάξεις ένα εύκολο, οικονομικό και νόστιμο γλυκό για την οικογένεια και τους καλεσμένους σου, αλλά έχεις στερέψει από ιδέες; Καλά είναι τα κέικ και τα κλασικά γλυκά που φτιάχνουμε οι περισσότερες από εμάς, αλλά βαριέσαι συνέχεια τα ίδια και τα ίδια. Θέλεις και κάτι το διαφορετικό. Μια εύκολη συνταγή που θα ενθουσιάσει τους πάντες. Μια τέτοια συνταγή λοιπόν είναι οι μπάλες μπισκότου με γεύση banoffee, που θα δούμε στη συνέχεια, οι οποίες είναι βουτηγμένες στη σοκολάτα. Πραγματικά απίστευτη γεύση και αξίζει να τη δοκιμάσεις!

Τι υλικά θα χρειαστείς

  • 400 γρ. μπισκότα digestive
  • 1 μπανάνα
  • 1 γάλα ζαχαρούχο
  • 1 σοκολάτα

Εκτέλεση γλυκού

Ξεκινώντας λοιπόν θα πρέπει να θρυμματίσεις τα μπισκότα. Το ιδανικό είναι να πάρεις μια σχετικά μεγάλη πλαστική σακούλα, από αυτές που χρησιμοποιούμε για τα τρόφιμα και να βάλεις μέσα τα μπισκότα, ώστε να τα χτυπήσεις από πάνω. Έτσι δε θα λερώσεις απολύτως τίποτα και πάνω απ' όλα τον πάγκο σου.

Τώρα σειρά έχει το γάλα το ζαχαρούχο, το οποίο θα πρέπει να το κάνεις καραμέλα γάλακτος ή αλλιώς dulce de leche. Τι πρέπει να κάνεις; Βάλε νερό στη χύτρα σου και άστο να σιγοβράσει στην κανονική θερμοκρασία που τη βάζεις πάντα. Βάλε μέσα το κουτί από το ζαχαρούχο και φρόντισε να το καλύπτει το νερό και κλείσε το καπάκι. Θα χρειαστείς περίπου 1 ώρα για να είναι έτοιμο. Αν τώρα δεν μπορείς να περιμένεις, μπορείς να προμηθευτείς από τα ράφια του μάρκετ την έτοιμη καραμέλα γάλακτος, που είναι μαζί με την πραλίνα.

Στη συνέχεια, ρίξε το τριμμένο μπισκότο σε ένα μεγάλο μπωλ και πρόσθεσε την μπανάνα και περίπου το μισό κουτί της καραμέλας που έφτιαξες. Έπειτα, χρησιμοποίησε ένα πιρούνι για να πολτοποιήσεις την μπανάνα και να ανακατέψεις καλά όλα σου τα υλικά. Αν τώρα δεις ότι το μείγμα σου είναι πολύ στεγνό μπορείς να προσθέσεις λίγη ακόμη καραμέλα, φροντίζοντας όμως να μη γίνει πάρα πολύ κολλώδες.

Το επόμενο βήμα είναι να κάνεις μπαλάκια στο μέγεθος που επιθυμείς και αφού τα βάλεις ένα κομμάτι λαδόκολλα σε ένα πυρέξ να τα βάλεις στην κατάψυξη για 15 λεπτά. Το μόνο που μας έμεινε είναι να λιώσουμε τη σοκολάτα. Βάλε τη σοκολάτα σε κομμάτια μέσα σε ένα πυρίμαχο μπωλ και βάλτο στο φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα. Βγάλτο, ανακάτεψε καλά και ξανά βάλτο για ακόμη 30 δευτερόλεπτα. Τέλος, βγάλε τα μπαλάκια από την κατάψυξη και βούτηξέ τα ένα ένα στη λιωμένη σοκολάτα. Για τη διακόσμησή τους, αφού κρυώσει η επικάλυψη της σοκολάτας, μπορείς να τρίψεις μπισκότο ή ακόμη και να τα περιχύσεις με λίγη καραμέλα.

Πηγή: www.ediva.gr